Hieman merkityksellisempi kirjaprojekti

Onko nyt hyvä fiilis? No onhan se!

Olen nimittäin käyttänyt osan talvilomastani Elämän Pelikirja -rakkaudesta urheilijoihin -kirjaprojektimme käsikirjoituksen viilaukseen. Ja nyt on tainnut päästä käymään, niin että kässäri todella saatiin valmiiksi. Ollaankin tässä veljien Tony Salmelainen & Jukka Vuorio kanssa jo ehditty fiilistelemään, jotta tästä tuli aidosti merkityksellinen teos.

Kirja on kirjoitettu siksi, että haluamme tarjota työkaluja ja vertaistukea jokaiselle urheilu-uraltaan valmistuneelle. Valmistuneelle? Niin. Podcastissamme Haagan seurakunnan pastori Sami Lahtinen nosti esiin ajatuksen siitä, että voisimmeko ajatella urheilu-uran päättymistä yhdeltä uralta valmistumisena. Miksi emme voisi? Kerryttäähän tavoitteellinen urheilu-ura valtavasti sosiaalista pääomaa ja erilaisia taitoja, joita voi hyödyntää myös monilla muilla aloilla.

Esittelemme kirjassamme 10 entisen urheilijan ja yhden entisen seurajohtajan värikkäät ja tunteikkaatkin tarinat. Lajeista mukana ovat jääkiekko, jalkapallo, tennis, koripallo, lentopallo sekä yleisurheilu. Päähenkilömme kertovat rehellisesti onnistumisista & epäonnistumisista sekä avaavat urheilumaailman rumaakin puolta. Kirjan lopussa esittelemme havaintoja, joita olemme tehneet urheilumaailmassa viettämiemme vuosikymmenten aikana, podeissamme sekä kirjaa varten toteutetuissa haastatteluissa.
 
Muutama esimerkki:
– Ne urheilijat, jotka ovat jo uransa aikana löytäneet elämäänsä muitakin intohimon kohteita kuin urheilu, ovat usein pystyneet siirtymään urheilun ulkopuolisiin työhaasteisiin kivuttomammin kuin ne joilla niin sanottu urheilijaidentiteetti on ollut dominoivampi. Kerromme kirjassa myös esimerkkejä ex-urheilijoista, jotka ovat löytäneet uusia intohimoja sekä konkretisoimme tarinoissa sitä miten se on käytännössä heidän kohdallaan tapahtunut.
 
– Urheilu-uran jälkeisen työllistymisen näkökulmasta on korostettava urheilijan oman aktiivisuuden merkitystä. Harvemmin urheilijaa haetaan kotoa uusiin työtehtäviin, vaikka takana olisi miten menestyksekäs urheilu-ura. Moni työnantaja osaa kuitenkin jo arvostaa urheilu-uran kasvattamaa osaamispääomaa kattavine verkostoineen. Tätäkin avaamme esimerkein.

– Moni urheilija vähättelee oman urheilu-uransa saavutuksia. On hämmentävää kuunnella, kun liigaennätyksiä omaava entinen maajoukkuepelaaja tai entinen maajoukkuemaalivahti vähättelevät omia saavutuksiaan ja kertovat ennemmin siitä mitä kaikkea jäi saavuttamatta. Tässä vaiheessa on hyvä aina muistuttaa sitä, että jokainen noin korkealla tasolla urheillut on käytännössä poikkeusyksilö.

Meillä on tähtäimessä pitää kirjajulkkarit 1.6.2023 Naantalin Kultarannassa. Samalla pelaamme hyväntekeväisyysgolf-kisan. Jos kiinnostelee tulla mukaan, niin pistä viestiä allekirjoittaneelle (arto.kuuluvainen@gmail.com) tai Jyrki Roviolle. Jo 15 ex-urheilijaa sekä kymmeniä yrittäjiä-/yritysjohtajia-/asiantuntijoita on ilmoittautunut mukaan.

Ja jos haluat varata oman kirjasi jo etukäteen, niin nakkaa viestillä. Hinta asettunee 25-28 euron pintaan.

Rakkaudella,

Arto

Podcast, jota tehdään rakkaudesta urheilijoihin